Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Судитимуть жительку Херсонщини за пособництво країні-агресору

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки села Новотроїцьке за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що обвинувачена у квітні 2023 року подала заяву на вступ до партії та зареєструвалася кандидатом у депутати від «єдиної росії». В подальшому планувала балотуватися до законодавчих органів державної влади країни-агресорки.  
 
У жовтні 2023 року, під час «виборів депутатів законодавчих зібрань та органів місцевого самоврядування», жінку обрали так званою «головою Новотроїцького муніципального округу». 
 
На цій посаді вона займалася питаннями регламенту псевдооргану, його положеннями та структурою. А також переведенням псевдооргану влади під юрисдикцію ворожої країни. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 289