Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Міг відбутися адмінвідповідальністю, натомість опинився на лаві підсудних за вчинення кримінального правопорушення

               

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини за фактом пропозиції та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використання наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що 40-річний чоловік намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, запропонував працівнику поліції неправомірну вигоду в сумі 4 500 гривень.
 
Поліцейські від грошей відмовились та попередили чоловіка, що за спробу підкупу службової особи законодавством передбачена кримінальна відповідальність. 
 
Однак «горе-водій» не сприйняв їх слова серйозно і поклав гроші на службовий автомобіль. 
 
Тепер чоловік відповідатиме перед законом за вчинення кримінального правопорушення.  
 
Обвинуваченому може загрожувати ув’язнення строком до чотирьох років.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 296