Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Повідомлено про підозру «заступнику міністра цифрового розвитку та масових комунікацій» окупаційного уряду Херсонської області

              

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру уродженцю м. Чернівці у колабораційній діяльності та виправдовуванні, визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України (ч. 5, 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
 
За даними слідства, у вересні 2022 року підозрюваний обійняв посаду «исполняющего обязаности по должности заместителя министра цифрового розвития и массовых коммуникаций Херсонськой области».
 
На цій псевдопосаді чоловік, через російські медіаресурси та власний телеграм канал здійснює інформаційну діяльність у співпраці з ворогом, забезпечуючи просування наративів держави-агресора.
 
Він неодноразово надавав інтерв’ю російським медіа. У своїх виступах підозрюваний виправдовує збройну агресію рф проти України, просуваючи тезу «знищення націоналістів». Активно критикує українську владу та схвалює нанесення військовими рф ударів по закладах охорони здоров’я.
 
Згідно з висновками судових лінгвістичних експертиз зміст та контекст висловлювань підозрюваного, вказують на здійснення ним інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та містять виправдовування збройної агресії рф.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області. Оперативний супровід – відділ протидії кіберзлочинам в Херсонській області ДКП НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 288