Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Наказував ув’язнювати проукраїнськи налаштованих мешканців Херсонщини– підозрюється заступник коменданта російських військ

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю Донеччини заочно повідомлено про підозру у відданні наказу на жорстоке поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 КК України).
 
 
За даними слідства, 39-річний чоловік у квітні 2022 року був призначений окупаційною владою на посаду «заступника» так званого коменданта - начальника гарнізону російських військ. Військовий підрозділ дислокувався на території одного з санаторіїв у селищі Лазурне Скадовського району.    
 
Підозрюваний наказував підлеглим обшукувати помешкання та ув’язнювати патріотично налаштованих громадян України. Це відбувалося із застосуванням фізичного насилля та погрози застосування зброї. 
 
Затриманих ув’язнювали у підвальному приміщенні, непридатному для перебування там людей. За наказом підозрюваного їх піддавали тортурам та знущанням, не надаючи медичну допомогу. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 256