Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Стала «деканом» факультету та впроваджувала російські стандарти освіти – підозрюється ексвикладачка одного з вишів Херсона

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишній доцентці кафедри одного з вишів обласного центру у колабораціонізмі (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, підозрювана, під час окупації Херсона погодилась стати «деканом факультету економіки, управління та бізнесу» у навчальному закладі, створеному окупантами на матеріально-технічній базі захопленого Херсонського національного технічного університету.
 
Вона вживала заходів для укомплектування науково-педагогічного та технічного персоналу, організовувала навчальну, виховну та культурно-масову роботу. Погоджувала плани навчальних груп, розроблених у відповідності до напрямків підготовки, згідно із чинними правовими нормами рф, видавала розпорядчі документи, якими затверджувались старости та куратори академічних груп, переміщення студентів в спеціальні підготовчі групи тощо.
 
Особисто викладала навчальні дисципліни на очолюваному нею факультеті, чим забезпечила безпосереднє включення студентів у навчальний процес, організований за освітніми стандартами рф. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 549