Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

На Херсонщині судитимуть депутата та жительку регіону, які стали «посадовцям департаментів» окупаційного міністерства

              

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно депутата Каховської районної ради та жительки регіону за фактом   колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що у вересні 2022 року 48-річний депутат обійняв посаду «начальника відділу земельних відносин Департаменту племінного тваринництва, рослинництва та земельних відносин» у незаконному органі влади – «Міністерстві сільського господарства і рибальства Херсонської області».
 
У листопаді 2022 року він пішов на «підвищення», очоливши вищевказаний «Департамент». 
 
На псевдопосаді він формував апарат незаконного органу влади та вживав заходів для його функціонування. 
 
Інша обвинувачена - 56-річна жінка обійняла посаду так званого «начальника відділу фінансової політики і держпідтримки Департаменту агропромислового комплексу Херсонської області».
 
У вересні 2022 року, після реорганізації «Департаменту» в окупаційне «Міністерство сільського господарства і рибальства», очолила структурний підрозділ – «Департамент бухгалтерського обліку, фінансування і координації підтримки агропромислового комплексу».
 
Вона вела бухгалтерський облік псевдоміністерства, займалася бюджетними питаннями та складала звітності щодо використання грошей, здійснювала внутрішній фінансовий контроль.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 210