Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Займалась питаннями «міграції» населення під час окупації Херсона – підозрюється місцева жителька

        

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жительці обласного центру  у колабораційній діяльності  (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 
 
За даними слідства, 39-річна жінка у серпні 2022 року пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду  «інспектора з питань громадянства» у створеному окупаційною владою «Управлінні з питань міграції Головного управління МВД Херсонської області». 
 
В її задачі входило опрацювання заяв та іншої документації, що стосується зміни громадянства відповідності до законодавства рф. Оформлення та видача виїзних-в’їзних віз та дозволу на перебування на окупованій території. А також оформлення матеріалів для депортації та висилки людей.   
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. Оперативний супровід - Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 224