Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Займалася бюджетними питаннями в окупаційній адміністрації Херсона – підозрюється колишній фінансист торгово-промислової палати

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці регіону заочно повідомлено про підозру  у колабораційній діяльності  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).  
 
 
За даними слідства, 63-річна підозрювана у липні 2022 року погодилась на пропозицію окупаційної влади та обійняла посаду так званого «заместителя главы ВГА города Херсона по экономике и финансам». До повномасштабного вторгнення жінка мала досвід роботи у профільній галузі – керувала Центром економіко-правових досліджень та консультацій Херсонської торгово-промислової палати. 
 
Жінка комплектувала штат свого підрозділу. Розглядала та затверджувала проекти бюджетів та фінансування, вела відповідну документацію. Організовувала роботу з «соціально-економічного розвитку Херсона», зокрема передавала в управління «міської влади» об’єкти приватної власності, у яких начебто не було господаря. Розуміючи протиправність своїх дій, працювала під псевдонімом.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 194