Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Сприяли видачі російських паспортів місцевому населенню – судитимуть трьох жительок Херсона

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох місцевих жительок за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачені під час тимчасової окупації Херсона працевлаштувалися до незаконно створеного «Управления Федеральной миграционной службы ГУ МВД Херсонской области», зайнявши посади «специалистов отдела паспортно-визовой службы». 
 
На цих посадах обвинувачені виконували вказівки окупантів, чим фактично сприяли примусовій «паспортизації» місцевого населення.
 
Також вони забезпечували видачу адресних довідок, займались перекладом паспортів громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорту рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 179