Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

«Здавав» окупантам проукраїнські налаштованих односельчан – повідомлено про підозру «старості» села Михайлівка

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю області заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
За даними слідства, 31-річний підозрюваний з початку окупації Скадовського району почав співпрацю із ворогом та обійняв посаду так званого «старости» села Михайлівка. Контролював розміщення атрибутики рф на історичних пам’ятках, закладах освіти, адмінбудівлях та магазинах. Забезпечував місцеву школу російськими підручниками. Ініціював встановлення у населеному пункті додаткових флагштоків для підняття на них прапорів країни-агресорки.
 
Чоловік інформував окупаційну владу стосовно проукраїнські налаштованих жителів громади, учасників АТО. Відшукував також «вільні» будинки, з яких виїхали громадяни України. Туди заселялися військові рф. Агітував отримувати російськи паспорти, співпрацювати із окупаційною владою, брати участь в організованих ними заходах. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 155