Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Ексдиректору херсонського комунального підприємства повідомлено про підозру у розтраті понад 733 тис. грн бюджетних коштів на закупівлі ОСБ плит

      

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору одного з комунальних підприємств міста Херсона у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
 
За даними слідства, у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір. Він стосувався придбання понад 4 тисяч ОСБ плит, вартістю майже 2,5 млн грн. 
 
Нехтуючи принципом максимальної економії при здійснені публічних закупівель, підозрюваний підписав видаткову накладну на придбання ОСБ - плит, які на 30% дорожче від середньоринкової ціни такого товару в Україні. 
 
Згодом на підставі платіжного доручення за електронним підписом директора здійснено розтрату бюджетних коштів на понад 733 тис. грн. 
 
Досудове розслідування -  ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 192