Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Повідомлено про підозру окупаційному «директору» Херсонського порту, який сприяв ворогу викрасти майже 3 000 тонн зерна

            

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури жителю обласного центру заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 

 
За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації Херсона добровільно пішов на співпрацю з ворогом. У червні 2022 року, наказом «губернатора» Херсонської області Сальдо його було призначено «директором» захопленого Херсонського морського торговельного порту. 
 
На псевдопосаді чоловік приступив до виконання вказівок окупаційної влади щодо проведення інвентаризації захопленого об’єкта та взяття майна українського порту «на баланс».
 
Восени того ж року у супроводі озброєних окупантів чоловік вдерся на територію місцевого комбінату хлібопродуктів, взявши підприємство під «контроль». 
 
Сприяючи загарбникам у масовому розкраданні сільськогосподарських культур з тимчасово окупованої території Херсонщини, підозрюваний організував вивезення зерна ячменю до підконтрольних рф територій. Таким чином окупанти викрали та переправили майже 3 тис. тонн української агропродукції.
 
Досудове розслідування здійснюється ХРУП ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 173