Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Зловживання зі збитками на понад 870 тис. грн – підозрюється депутат Херсонської міської ради

     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури депутату Херсонської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). 
 
 
За даними слідства, підозрюваний у 2018 році, перебуваючи на посаді директора одного з департаментів обласної держадміністрації, ініціював проведення конкурсних торгів з розробки проектів землеустрою. Переможцем стало херсонське приватне підприємство, з яким було укладено відповідні договори. 
 
За два дні до закінчення строків виконання угод, підозрюваний підписав акти прийнятих робіт за відсутності державної експертизи землевпорядної документації, як того вимагає законодавство та умови договорів. Відтак, роботи були виконані не в повному обсязі. 
 
При цьому підозрюваний підписав платіжні доручення, за якими приватному підприємству перераховано понад 870 тисяч гривень, що спричинило збитки державі.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 207