Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

За принципової позиції прокуратури суд розірвав договір оренди із підприємцем, який відкрив поліграфію у ліцеї

             

Постановою Південно-Західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Херсонської обласної прокуратури щодо визнання недійсним і скасування договору оренди приміщень одного з херсонських ліцеїв.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2020 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України підприємцю передано у платне користування нежитлові приміщення, які перебувають на балансі вказаного навчального закладу, площею 435,6 кв. м, вартістю 678,5 тис. грн. Орендар облаштував там цех для друкування поліграфічної продукції на замовлення.
 
Ураховуючи, порушення вимог Закону України «Про освіту», яким передбачено використання освітнього майна виключно для навчально-виховного процесу та освітньої діяльності, прокуратура звернулась з позовом до Господарського суду Одеської області. Проте суд у задоволенні позовних вимог відмовив.
 
Не погодившись з прийнятим рішенням, прокуратура подала на вказане рішення апеляцію.
 
Відтак за наполегливої та принципової позиції прокуратури, припинено незаконне використання майна ліцею, чим поновлено права дітей та інтереси держави.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 119