Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

До 15 років ув’язнення засуджено мешканця Херсонщини, який допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості та здавав позиції ЗСУ

             

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури мешканця регіону визнано винним у колабораціонізмі та державній зраді (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурори у суді довели, що засуджений з початку повномасштабного вторгнення рф підтримав окупантів. Він допомагав військовим зс рф орієнтуватися на місцевості та просуватися територією Великоолександрівської та Високопільської громад Бериславського району області. Засуджений вів розвідувальну діяльність спрямовану на захоплення, знищення особового складу, техніки та позицій ЗС України.
 
Також чоловік «зливав» окупантам українських патріотів серед місцевого населення. Переміщуючись населеними пунктами, вказував на помешкання людей, які, за його словами, надавали допомогу Силам оборони України та нібито зберігали у себе військове спорядження, зброю або мали матеріальні цінності, які необхідно вилучити на потреби окупаційних військ.
 
Зловмисник усіляко виражав свою прихильність до країни-агресора та закликав людей переходити на бік ворога.
 
До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 160