Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Повідомлено про підозру жителькам Херсонщини, які стали «депутатами» від російської політсили

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур двом жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
За даними слідства, підозрювані влітку та восени 2023 року доєдналися до ворожої партії «єдина росія», а згодом взяли участь у виборах до незаконних органів: «Херсонської обласної думи» і «Ради депутатів Іванівського муніципального округу першого скликання». 
 
Пізніше одна з них обійняла посаду «голови комітету з фінансів та бюджету» у так званій «обласній думі». Інша, яка обіймала посаду «первого заместителя» голови місцевої окупаційної адміністрації, була обрана «головою ради», що функціонувала на території селища Іванівка. 
 
На посадах брали участь у створенні нормативних документів, які незаконна  влада впроваджувала на тимчасово окупованій території. 
 
Досудове розслідування здійснюють УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 124