Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Брали участь в організації та проведенні псевдовиборів на окупованій частині Херсонщини – судитимуть двох жителів регіону

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Слідством встановлено, що обвинувачена у травні 2023 року погодилась обійняти посаду так званої «голови» «Горностаївської територіальної виборчої комісії». Жінка організовувала проведення псевдовиборів на окупованій території – реєструвала «кандидатів», розміщувала агітацію із використанням російської символіки, формувала «дільничні виборчі комісії». 
 
Інший обвинувачений, у серпні 2023 року зареєструвався «кандидатом у депутати» від політичних партій країни-агресорки – «единая россия». Він балотувався до псевдооргану - «ради депутатів міського округу міста Нова Каховка», а згодом був обраний «головою ради депутатів».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 69