Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Очолювала «тервиборчком» для проведення псевдовиборів – судитимуть жительку Херсонщини

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки регіону за фактом  колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що у квітні 2023 року обвинувачена, обійняла посаду «глави» так званої «Ивановской территориальной избирательной комиссии» для участі та організації виборів депутатів до місцевого псевдооргану - «совета депутатов Ивановского муниципального округа».
 
Обвинувачена формувала склад «комісії», організовувала та контролювала роботу. Брала участь у формуванні «дільничних виборчих комісій». Розробляла та затверджувала календарний план заходів для проведення псевдовиборів. Опрацьовувала протоколи та інші документи щодо результатів «голосування».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 121