Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Завершено розслідування стосовно «заступника міністра» окупаційного уряду Херсонської області

               

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженця м. Чернівці за фактом колабораціонізму та виправдовування, визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України (ч. 5, 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що у вересні 2022 року обвинувачений обійняв посаду «исполняющего обязаности по должности заместителя министра цифрового розвития и массовых коммуникаций Херсонськой области».
 
Він неодноразово надавав інтерв’ю російським медіа під час яких виправдовував збройну агресію рф проти України та схвалював нанесення військовими рф ударів по закладах охорони здоров’я.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області. Оперативний супровід – відділ протидії кіберзлочинам в Херсонській області ДКП НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 153