Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині - судитимуть трьох мешканок регіону

             

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканок регіону за фактом участі у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що обвинувачені ‒ мешканки Велетенське, Саблунівка та Музиківка Херсонської області.
 
Одна з фігуранток для проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до території рф, який організувала окупаційна влада у вересні 2022 року, стала головою незаконної дільничної виборчої комісії. 
 
Вона облаштовувала «дільницю» для «волевиявлення» мешканців Качкарівки та Саблуківки, розміщувала агітаційні матеріали, встановлювала скриньки і готувала виборчі списки.
 
Інші дві обвинувачені стали членкинями «двк», що діяли на територіях населених пунктів - Кизомису, Велетенському, Загорянівки та Східному. 
 
Вони здійснювали подворовий обхід жителів, видавали їм «бюлетені» для проставлення відміток, та обліковували тих, хто проголосував.
 
За вчинене обвинуваченим загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 139