Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Завершено розслідування стосовно двох «посадовиць» окупаційної адміністрації Херсона

             

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно експосадовиці міськради та жительки регіону. 
 
 
Слідством встановлено, що перша обвинувачена, яка до захоплення міста російськими військами, працювала у міськраді, пішла на співпрацю з ворогом та у червні 2022 року обійняла посаду «начальника отдела развития объектов права коммунальной собственности» в окупаційній адміністрації Херсона.
 
Вона опікувалась питаннями «комунальної власності» обласного центру, виконувала розпорядження окупаційній адміністрації, реалізовувала її рішення. 
 
Інша фігурантка у липні 2022 року очолила «Управлениє труда и социальной политики Херсонского городского округа военно-гражданской администрации Херсонской области».
 
Псевдокерівниця займалася пошуком та працевлаштуванням працівників, затверджувала посадові інструкції та функціонал. Крім того, розпоряджалася  майном соцслужби, яке залишалося у місті під час окупації, використовувала  дані, що зберігалися на сервері. 
 
Експосадовицю судитимуть за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), другу – колабораціонізму та пособництво державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111-2 КК України). 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №2 ХРУП ГУНП в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 115