Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

Допомагав окупантам у зведенні понтонної переправи на Херсонщині – підозрюється так званий «начальник портового флоту»

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
За даними слідства, у червні 2022 року 34-річного підозрюваного окупаційна влада призначила на посаду так званого «директора» «ГУП «Херсонский морской торговый порт». Чоловік перереєстрував захоплене українське підприємство у податковій службі країни-агресорки. 
 
У липні 2022 року підозрюваний погодився обійняти посаду так званого «начальника портового флота» у незаконно створеному «Морському торговельному порту». 
 
На цій посаді організовував роботу «портового флоту», налагоджував взаємодію з іншими підрозділами підприємства, забезпечував технічне обслуговування та ремонт суден, контролював переміщення захоплених окупантами плавзасобів.
 
Крім того, виконуючи наказ незаконної адміністрації Херсонщини, чоловік брав участь у підготовці до зведення понтонної переправи через Дніпро. Він формував караван суден та екіпажі для вимірювальних робіт, землечерпання, буксирування, кантування тощо. А також забезпечував майбутню переправу баржами.  
 
Досудове розслідування здійснює УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 216