Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2015

Результати роботи органів прокуратури Херсонської області у сфері доступу до публічної інформації у 1 кварталі 2015 року

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі-Закон) та наказу Генерального прокурора України № 14гн-2012 «Про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України» органами прокуратури Херсонської області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.
Упродовж січня-березня поточного року до органів прокуратури області надійшов 51 запит на інформацію, з яких розглянуто 49 запитів, на 35 запитів надано інформацію, на 11 – надано роз’яснення сфери дії Закону, та лише у 3 випадках відмовлено запитувачам у наданні інформації з підстав, визначених ст. 22 Закону. 2 запити на інформацію спрямовано належним розпорядникам.
Порушень строків розгляду запитів, випадків надання недостовірної або неповної інформації, безпідставної відмови у наданні інформації не допущено. Як наслідок, рішення, прийняті прокурорами у судовому порядку не оскаржувались.
Запитувачі зверталися до органів прокуратури області для отримання інформації найбільше з кадрових питань (9), з питань досудового розслідування (7), організаційно-розпорядчої діяльності (4), представництва інтересів громадян та держави в суді (1), з інших питань (30).
За інформацією зверталися представники громадських організацій (22), засобів масової інформації (11), фізичні особи (15), юридичні особи (3), використовуючи різні надані Законом способи подання запиту: поштовим зв’язком (33), з прийому (2), електронною поштою (13), факсимільним зв’язком (1).
Органами прокуратури області і надалі будуть вживатися заходи до неухильного виконання Закону.

кількість переглядів: 805