Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2016

Підсумки роботи органів прокуратури Херсонської області по виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у 2015 році.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.
Упродовж 2015 року до органів прокуратури області надійшло 147 запитів на інформацію. Із зазначеної кількості розглянуто 137 запитів, що на 11,4% більше від аналогічногоперіодуминулого року. Із загальної кількості розглянутих запитів, на 77 надано інформацію по суті, за результатами розгляду за 49 запитами надано роз’яснення. 10 запитів спрямовано іншим розпорядникам, в тому числі підпорядкованим прокурорам.
Всі запити розглянуто у межах визначеного Законом п’ятиденного строку.
Лише на 11, або на 8% запитів відмовлено у наданні інформації за відсутності запитуваної інформації, а також віднесення її до інформації з обмеженим доступом.
З метою отримання інформації в минулому році запитувачі зверталися з питань досудового розслідування – 31, організаційно-розпорядчої діяльності – 12, кадрових питань -23, представництва інтересів громадян та держави в суді – 5, інших питань – 66.
Переважна їх більшість надійшла поштою – 89. Крім того, електронною поштою – 49, з особистого прийому – 5 та 4 запити прийнято факсимільним зв’язком.
Із запитами на інформацію звернулося 75 фізичних осіб, 16 – юридичних осіб, 30 - представників засобів масової інформації, 26 - громадських організацій.
Органи прокуратури області й надалі будуть неухильно виконувати вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації.
 
Довідково:
Прийняття інформаційних запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» в приміщенні прокуратури Херсонської області здійснюється на 1 поверсі в кабінеті «Прийомна громадян». Запит можна надіслати на адресу прокуратури: м. Херсон, вул. Петренка, 33, електронною поштою: [email protected] та за тел/факс: (0552) 49-61-55.

кількість переглядів: 825